Het kenmerk van deze tuin is genieten op elk moment van de dag. Tuinieren in een weelde van bloemen, spelen op het gazon of trampoline, het verzorgen van ‘het kleinvee’ of gewoon lekker chillen met vrienden op één van de terrassen aan het water.

In het ontwerp is de verbinding met het water gezocht. Verpozen aan of bij het water, op elk terras een andere beleving van tijd en vermaak. Een lange vlonder, gesitueerd over de gehele breedte van de tuin, verbindt het gevoel van verkoeling en ontspanning.

Het kan dan ook niet anders dan dat het Lounge terras aan het water ligt, in de nabijheid van fleurige waterplanten. “Het Strand” zoals dat gekscherend door de kinderen wordt gezegd heeft vrij uitzicht op het water, het zonlicht weerspiegelend op de golfslag.

“Wat is een Tuin zonder planten” zei John, deze tuin is dan ook ruim gesorteerd, van inheemse soorten die tegen een stootje kunnen tot exotische exemplaren voor een treffend accent met extra sierwaarde. Het hele jaar een bloemenweelde, zo is zijn idee.

  • Project Type: Tuinarchitectuur
  • In opdracht van: Particulier Nootdorp
  • Project Jaar: 2010-2011
  • Website: www.b2ontwerpstudio.nl